• Felicitaties aan nieuwe burgemeester gemeente Hoeksche Waard Bram Van Hemmen
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 23:31

  Sliedrecht – Dinsdagavond  heeft de raad van Gemeente Hoeksche Waard de heer Bram Van Hemmen aanbevolen als nieuwe burgemeester. Lees hier meer. Een deel van de vertrouwenscommissie bracht hem direct op dinsdagavond een felicitatiebezoek aan huis in Sliedrecht. De heer Van Hemmen is 46 jaar oud, woonachtig in Sliedrecht en lid van het CDA. Hij Het bericht Felicitaties aan nieuwe burgemeester gemeente Hoeksche Waard Bram Van Hemmen verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • KidsSpecial: Op avontuur in Oud-Beijerland!
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 21:21

  OUD-BEIJERLAND – Op zondagmiddag 8 maart organiseert de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard in Oud-Beijerland van 15.00 uur tot 16.15 uur voor de tweede keer de KidsSpecial in de Poort. Een middag met muziek, zang, dans, filmpjes en wat lekkers, speciaal voor alle kinderen van de basisschool. ‘Is je koffer ingepakt? Je zonnebril niet vergeten? Riemen Het bericht KidsSpecial: Op avontuur in Oud-Beijerland! verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Bram van Hemmen ( CDA ) aanbevolen als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard 
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 20:45

  HOEKSCHE WAARD – Dinsdag 18 februari 2020 heeft de gemeenteraad van Hoeksche Waard de heer drs. A.P.J. (Bram) van Hemmen aanbevolen als nieuwe burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Adriaan van der Wulp zegt: “De heer Van Hemmen is een gedreven en energieke burgemeester, die met zijn inzicht, ervaring en daadkracht met ons de schaalsprong Het bericht Bram van Hemmen ( CDA ) aanbevolen als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard  verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • College Ridderkerk bezoekt de Hoeksche Waard
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 18:58

  Hpeksche Waard – Het college van Ridderkerk kwam vandaag op bezoek bij het college van de Gemeente Hoeksche Waard  in Maasdam. Ze maakten kennis en spraken over regionale samenwerkingsverbanden in de regio. Ook kwamen de gezamenlijke opgaven op het gebied van mobiliteit, het sociaal domein en wonen aan bod. Het bericht College Ridderkerk bezoekt de Hoeksche Waard verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Yvonne Mol geeft lezing over langzamer leven 
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 17:17

  Strijen – Het kan: langzamer leven in onze snelle wereld. Tijdens haar lezing bij Bibliotheek Strijen op donderdag 19 maart 2020 neemt auteur Yvonne Mol je mee naar een leven met minder haast. Aan de hand van aansprekende anekdotes zal zij laten zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. Een Het bericht Yvonne Mol geeft lezing over langzamer leven  verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Een tikkie anders: Boekenweek 2020
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 17:14

  Hoeksche Waard – Grote veranderingen en geniale ideeën: ze komen meestal uit de koker van rebellen en dwarsdenkers. Lastig, een tikkie anders en verontrustend, maar ook een motor voor de vooruitgang. Dat levert natuurlijk prachtige boeken en verhalen op. Rebellen en dwarsdenkers is het thema van de Boekenweek 2020, dit jaar van 7 t/m 15 Het bericht Een tikkie anders: Boekenweek 2020 verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Kinderdag in de Oude Bijlschool in de voorjaarsvakantie
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 17:10

  Oud-Beijerland – Het is bijna voorjaarsvakantie. Cultuurpower organiseert op 26 februari een Kinderdag in de Oude Bijlschool in Oud-Beijerland. Aanmelden is nú mogelijk. Kleuters en kinderen tussen de 6 en 12 jaar vormen met elkaar de Hoeksche vakantiebende en krijgen creatieve workshops van vakdocente en kunstenares Yarah Winkelaar en organisator Roxanne Bostelaar. Het is mogelijk Het bericht Kinderdag in de Oude Bijlschool in de voorjaarsvakantie verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Na 10 jaar ‘Rockende’ terugkeer Club Mozaiq in Oud-Beijerland.
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 16:28

  OUD-BEIJERLAND – De oudere-jongeren van Oud-Beijerland denken er met weemoed aan terug. De legendarische Club Mozaiq op het Vierwiekenplein te Oud-Beijerland.Zelfs 10 jaar na sluiting zijn er nog zeer regelmatig verzoeken van oude bezoekers, of er niet een keer een Mozaiq feest of reünie georganiseerd kan worden of nog liever zelfs een totale herstart. Oud Het bericht Na 10 jaar ‘Rockende’ terugkeer Club Mozaiq in Oud-Beijerland. verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Historische en Culturele Lezingen van Zorgwaard in Puttershoek en Oud-Beijerland
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 15:46

  Hoeksche Waard – De werkgroepen  Historische Lezingen en Culturele lezingen van Zorgwaard organiseren in maart weer weer 2 lezingen in de Hoeksche Waard. Lezing in ’t Huys te Hoecke – Puttershoek De werkgroep Historische Lezingen van Zorgwaard organiseert een lezing over de Kelten.De Kelten waren een volk dat van de 8ste eeuw voor Chr. Tot Het bericht Historische en Culturele Lezingen van Zorgwaard in Puttershoek en Oud-Beijerland verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

 • Vanavond wordt de nieuwe burgemeester van de Hoeksche Waard bekend
  Door Redactie Hoeksch Nieuws op 18 februari 2020 om 15:38

  HOEKSCHE WAARD – Tijdens de openbare raadsvergadering van vanavond dinsdag 18 februari  beslist de gemeenteraad wie hij aanbeveelt aan de minister als de definitieve  nieuwe burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Deze aanbeveling gaat vergezeld met een advies van de commissaris van de Koning. Sinds de start van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard waren er Het bericht Vanavond wordt de nieuwe burgemeester van de Hoeksche Waard bekend verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.